Saturday 15 March 2014

100 päeva

Hetkel on mul siin jäänud olla veel täpselt 100 päeva!! Aeg on uskumatult kiiresti möödunud ja ma tean, et need 100 päeva lähevad veel kiiremini. Mäletan kuidas ma veel aastavahetuse paiku mõtlesin, et mul on veel 6 kuud aega, et pool aastat tundub ju nagu terve igavik... Igatahes sain YFUlt oma tagasituleku info kätte ja lahkumise kuupäevaks on 25.juuni.

Kodus 26ndal.
Räägin teile siis ühest toredast asjast, mida sattusin siin tegema. Nimelt korraldatakse iga teise laupäeva hommikul meil kesklinnas kodututele toidu ja tarbete jagamine. Mu hostema on sellest alati vabatahtlikkuna osa võtnud ja läksin temaga üks kord kaasa ja oleme nüüd seal koos hakkanud käima igal võimalikul korral. Tegevus toimub igal aastaajal ja iga ilmaga õues, paneme lauad pargis kõnnitee äärde ning laudadel on nii sooja toitu kui külma, jooke, kaasavõetavaid toiduasju ja muid tarbeid+riideid. Alati kindlal kella ajal loetakse toidupalve ja kodutud võtavad ritta ja hakkavad mööda laudu käima, et oma osa kätte saada, tavaliselt tuleb nii palju inimesi, et kuskil 2h jooksul sai kõigile toit kätte jagatud. Kõik kodutud on väga meeldivad ja sõbralikud ning teevad nalja ehk igav seal kohe kindlasti pole. Isegi selle jubeda külmaga , mille osaks me siin see talv saime, üritasime end võimalikult tihti sinna ikka kohale vedada, sest ise seal lõdisedes ja neile jäätunud joogipudeleid jagades, juba mõte sellest kui külm neil endil olla võib..Kuid nad siiski naeratasid vastu kui neile naeratades "head päeva" soovisid. Olen õnnelik, et me hostemaga seal käime, sest see tunne on meeletult hea sealt koju minnes ning ega see tükki küljest ei võta teisi veidi aidata.



joogid ja valentinipäeva muffinid
Tavaliselt pole Indianas nii külm talvel ja see aasta tuli peaaugu uus lumerekord. Siis kui need kõige hullemad külma ja lume päevad olid, ei pidanud me vahepeal terve nädal koolis käima ja kui kool toimus siis olid meil 2h delayd. Kuna nii palju jäi kooli ära siis taheti teha et me peaks tegema järgi need päevad suvel ehk kooli lõppeks hiljem, aga õnneks otsustati, et kuna meil tavaliselt esmaspäevad on tund aega lühemad kui kõik teised, siis nüüd on esmaspäevad sama pikad kui tavapäevad ehk midagi väga ei muutu ja me saime lihtsalt pool talve kodus lebotada ja lumepäevasid nautida. :D Ilm on vist küll see aasta igal pool väga imelik olnud, meil ei taha talv ikka alla anda ja iga kolme päeva tagant sajab millimeeter lund, mis tunni aja pärast ära sulab ja siis on õues 15 kraadi ja päike särab ning saab lühikestes pükstes ringi käia.
Vahepeal oli 24.veebruar ja Eesti Vabariigi sünnipäev ning ega ma siin kaugel oma kallist kodumaad ära ei unustanud. Nimelt käisin eestlaste Seltsi poolt korraldatud Vabariigi aastapäeva pidustusel. Üritus toimus Läti Majas, kohtasin paljusid inimesi, kellega olin juba jõulupeol tuttavaks saanud, aga tutvusin ka paljude uute inimestega, keda eelmine kord ei olnud näinud. See kord oli väheke kergem suhelda, sest nagu mainisin, pooli juba teatsin ning mäletasin ka, mis keeles nad minuga eelistasid rääkida ehk ei olnud keeltega nii sassis kui eelmine kord :D Meile peeti paar kõne ja mängiti muusikat ning tantsiti rahvatantse (tegin telefoniga videod ka, aga millegi pärast ei saa neid blogis tööle), paljud kandsid isegi rahvariideid. Muidugi oli seal palju eestipärast toitu, seapraadi ja hapukapsast ning leiba :) 

laulusõnad ja kava
Toit!!

Toit!!

Meil hakkab siin peale järgmist nädalat 2-nädalane vaheaeg, kuigi mina ei lähe juba alates tänasest neli nädalat kooli, sest juba sellel esmaspäeval tulevad mu isa ja õed mulle siia külla!!! Esmapäeval sõidan bussiga Chicagosse, kuhu nad sisse lendavad ja veedame kolm päeva Chicagos ning siis sõidame Indanasse ja saan neile siinset näidata. Täiesti uskumatu tunne on, et pole neid peaaegu 8 kuud näinud ja näen neid juba kahe päeva pärast ning saan nendega terve nädala koos veeta. See lihtsalt ei tundu reaalne praegu! Peale seda nädalat on mul siis kaks nädalat vaheaega ja pärast vaheaega lähen YFUga nädalaks tripile.
Soovin Teile ilusat vaheaega ning imelist ja päikselist kevadet! 

Kallid-Musid!!

K.







No comments:

Post a Comment